Rast spletne prodaje

Spletne trgovine v Sloveniji postajajo vse bolj zanimive med potrošniki. Nakupovanje na spletu je že med pandemijo COVID-19 doživelo skokovito rast. Masterindex 2022 razkriva, da je ta oblika nakupovanja vse bolj priljubljena. Več kot 75 % Slovencev na spletu nakupuje vsaj občasno. Približno 70 % jih je v preteklem mesecu opravilo spletni nakup. Več kot 60 % vprašanih na spletu nakupuje v enaki meri kot med epidemijo, delež pa je višji v primerjavi z letom 2021.
 
 
Kaj je pomembno pri vsaki spletni trgovini?

Varnost spletne trgovine je uporabnikom vedno na prvem mestu. Pri svojih kupcih morate vzbujati zaupanje in varnost, zato spletno povezavo zaščitite s SSL certifikatom ter jim omogočite enostaven pristop k kontaktu. Ponudite jim tudi vse ostale potrebne podatke o vas ali vaših izdelkih oziroma storitvah in onemogočite zlorabe osebnih podatkov. V spletni trgovini omogočite varno plačilo, tudi po predračunu. Bodite ažurni in ponudite kupcem vse informacije o oddanih naročilih. Redno spremljajte svojo ponudbo, opise in cene. Zagotovite enostavno in jasno uporabniško izkušnjo. Če kupec ne more opraviti nakupa, ali ne najde informacije, vam še najlepša grafična podoba ne bo prav nič lepega prinesla. 😊 Zapomnite si, da več kot polovica kupcev zapusti spletno mesto, če se stran nalaga več kot 3 sekunde. Skoraj 80 % obiskovalcev vaši trgovini ne bo dalo druge priložnosti, če se ne bo hitro naložila. Kako hitra je vaša spletna trgovina, lahko preprosto preverite z brezplačnim Googlovim orodjem za hitrost strani.

 

Naši nasveti za rast spletne prodaje

Zelo težko je zadovoljiti prav vse stranke, vendar imamo na voljo vedno nova orodja in omrežja, preko katerih lahko naša spletna prodaja raste. Povečano je nakupovanje s pomočjo glasovnih ukazov. Iskanje s pomočjo glasovnih ukazov npr. Siri, Google Search, Alexa močno raste v priljubljenosti, s čimer direktno vpliva na rezultate iskanja in nakupovanje samo. Čas je, da vaše spletne trgovine optimizirate tako, da bodo potencialni kupci s pomočjo glasovnih ukazov lahko prišli do vaše spletne strani, naslova, kontaktne telefonske številke ali odpiralnega časa. Razmislite tudi o namestitvi klepeta v živo na svojo spletno trgovino, vsaj v dneh največje prodaje. Nikakor ne pozabite, da približno 40 % ljudi izdelke išče preko družbenih omrežjih. Zato razširite svoje kanale in platforme, začnite prodajati preko večjih trgovcev, kot so Amazon, eBay ali Etsy in tako pristanite direktno pred nosom vseh svojih potencialnih kupcev.


 

Potrebujete grafične predloge?

Hey! Smo podjetje Saly Bear Studio in vam nudimo hitre kreativne rešitve.

Kontaktirajte nas:

Litostrojska cesta 44F
1000 Ljubljana
Telefon: 070200117
info@salybearstudio.com

Socialna omrežja