Trendi spletnega razvoja v letu 2023

1. Povečana uporaba umetne inteligence (AI) bo še naprej pomembna pri razvoju spletnih aplikacij in storitev. Uporabljala se bo za avtomatizacijo procesov, personalizacijo vsebin ter izboljšanje uporabniške izkušnje.

2. Razvoj naprednih spletnih aplikacij (PWA): Progresivne spletne aplikacije (PWA) bodo še naprej pridobivale priljubljenost. PWA združujejo značilnosti spletnih strani in mobilnih aplikacij ter omogočajo uporabnikom dostop do funkcionalnosti brez namestitve.

3. Večja uporaba naprednih spletnih oglaševalskih platform: Spletno oglaševanje se bo še naprej razvijalo in prilagajalo novim tehnologijam. Pričakujemo večjo uporabo programatičnega oglaševanja, ki omogoča ciljano in avtomatizirano oglaševanje.

4. Nadaljnji razvoj mobilnih aplikacij: Razvoj mobilnih aplikacij bo še naprej napredoval, pri čemer bodo nove tehnologije, kot sta 5G in obogatena resničnost (AR), igrale pomembno vlogo pri razvoju in izboljšanju mobilnih izkušenj.

5. Varnost in zaščita podatkov: Varnost in zaščita podatkov bosta še naprej pomembna vidika spletnega razvoja. Spletne aplikacije bodo morale zagotoviti varno hrambo in prenos podatkov ter upoštevati ustrezne regulative o varstvu podatkov.

6. Napredna analitika in obdelava podatkov: Zbiranje, analiziranje in uporaba podatkov bodo igrali ključno vlogo pri optimizaciji spletnih storitev. Napredna analitika bo omogočila boljše razumevanje uporabniških vzorcev, spremljanje uspešnosti in prilagajanje strategij.

7. Razvoj spletnih vmesnikov za Internet stvari (IoT): Z rastjo interneta bo povpraševanje po spletnih vmesnikih, ki omogočajo povezljivost in upravljanje z napravami, v porastu. Spletni razvijalci bodo morali ustvarjati aplikacije, ki lahko komunicirajo z različnimi napravami prek spleta.

8. Progresivno oblikovanje uporabniške izkušnje (UX): UX bo še naprej pomemben trend pri spletnem razvoju. Spletne strani in aplikacije bodo morali ponujati intuitivno in uporabniku prijazno izkušnjo na različnih napravah in zaslonskih velikostih.

9. Več vsebin v živo (Live Content): Vsebine v živo, kot so prenosi v živo, video klepeti in interaktivni dogodki, bodo postajale vse bolj priljubljene. Spletni razvijalci bodo morali ustvarjati platforme, ki omogočajo enostavno in stabilno predvajanje vsebin v živo.

10. Nadgradnja uporabe progresivnih spletnih aplikacij (PWA): PWA bodo še naprej napredovali, pri čemer se pričakuje večja podpora in integracija v operacijskih sistemih mobilnih naprav. To bo omogočilo širšo uporabo PWA in povečalo njihovo učinkovitost ter zmogljivost.

 

Seveda je pomembno upoštevati, da se spletni razvoj hitro razvija in se lahko trendi spreminjajo. Zgoraj navedeni trendi so le nekateri, ki jih strokovnjaki in podatki napovedujejo za letošnje leto.

 

V kolikor imate kakšno vprašanje, nam lahko pišete na info@salybearstudio.com. 👋

Potrebujete grafične predloge?

Hey! Smo podjetje Saly Bear Studio in vam nudimo hitre kreativne rešitve.

Kontaktirajte nas:

Litostrojska cesta 44F
1000 Ljubljana
Telefon: 070200117
info@salybearstudio.com

Socialna omrežja