5 MUST HAVE elementov vsake spletne strani

Preglejte bistvene elemente spletne strani in spoznajte, kakšen vpliv ima posamezen element ter kako prispeva k splošni uporabniški izkušnji.

Elementi, ki bi jih morala imeti vsaka spletna stran so:

1. PREDSTAVITE SE.

Povejte svojim obiskovalcem, kaj točno počnete, z jasno ponudbo vrednosti izdelka ali storitve. Izpostavite logotip, ime vaše znamke in uporabnikom ne otežujte korakov, da zadevo, ki jo ponujate, kupijo ali vas kontaktirajo, če si to želijo. Morda se zdi neumno, vendar bi bili šokirani, koliko spletnih mest te informacije nima. ☹ Če ljudje ne razumejo, kaj vaše podjetje počne, za koga to počne in kako to počne drugače, verjetno ne bodo ostali in izvedeli več.

2. POUDARITE POZITIVNA MNENJA O VAS.

Na osnovi pozitivnih mnenj o vas ali vaših izdelkih vam bodo obiskovalci bolj zaupali. Raziskave kažejo, da približno 80 % potrošnikov zaupa spletnim ocenam in izjavam toliko kot osebnim priporočilom svojih prijateljev ali kolegov. Torej, če ima vaše podjetje pozitivne ocene prejšnjih ali sedanjih strank, jih izkoristite. Dajte obiskovalcem spletnega mesta, predvsem pa vašim potencialnim strankam vedeti, da se ne hvalite le z dosežki ali trditvami, ki jih prodajate, ampak predstavite še svoje najboljše študije primerov ali ocene. Poudarite vse pozitivne lastnosti!

3. GARANTIRAJTE ZADOVOLJSTVO.

Ponudite garancijo zadovoljstva obiskovalcem vaše spletne strani in jim dovolite vedeti, da jim boste »stali« ob strani, če jim slučajno nekaj ne bo všeč.

4. VAŠA SPLETNA STRAN MORA DELATI TUDI NA DRUGIH NAPRAVAH.

Promet mobilnih naprav zdaj predstavlja več kot 54 % spletnega prometa na svetu. To pomeni, da če vaše spletno mesto ni prijazno do mobilnih naprav, lahko izgubite približno polovico potencialnih strank. Razmislite o prijaznem spletnem mestu, do katerega uporabnik lahko dostopa vedno, tudi preko pametnega telefona.

5. OBISKOVALCEM OMOGOČITE ENOSTAVNO NAVIGACIJO .

Navigacija vaše spletne strani mora biti enostavna za razumevanje in uporabo tako, da prav vsak obiskovalec lahko najde, kar potrebuje. Morate imeti v mislih ključna dejanja, ki bi jih nekdo želel opraviti na vašem spletnem mestu in ključne zadeve postaviti v ospredje. Če je npr. blog vaša najbolj obiskana stran, poskrbite, da bo zlahka dostopen preko navigacije.Potrebujete grafične predloge?

Hey! Smo podjetje Saly Bear Studio in vam nudimo hitre kreativne rešitve.

Kontaktirajte nas:

Litostrojska cesta 44F
1000 Ljubljana
Telefon: 070200117
info@salybearstudio.com

Socialna omrežja