Google Analytics 4 - lahko je tudi zabavna

Bo pa vedno nujna in koristna

Glede na to kako uporabljajo Google Analytics 4 ločimo dve skupini podjetij.

Tista, ki imajo nameščeno Google Analytics 4 in aktivno uporabljajo podatke za večjo prodajo in izboljšanje marketinških aktivnosti.

Podjetja, ki imajo Google Analytics 4 zgolj nameščeno na spletno stran…

V katero skupino spadate vi?

Morda v prvo, morda v drugo, morda ste nekje vmes?

Če spletne analitike ne pogledate vsaj nekajkrat tedensko, če ne veste, kakšna je vaša stopnja konverzije, če nimate nastavljena vsaj tri vam prilagojena poročila, potem ste z veliko verjetnostjo v drugi skupini ;).

V tem primeru je zadnji čas, da prestopite med tiste, ki analitiko aktivno in koristno uproabljamo redno in z veseljem.

Da. Z veseljem. 

Veseli boste vseh koristi, ki vam jih bo uporaba prinesla. 😉

KORISTI GOOGLE ANALYITICS 4

👉 Optimizirane marketinške budgete – Kakovostna podatki pomenijo, da boste v digitalnem marketingu izvajali samo tiste aktivnosti, ki vam prinašajo rezultate. Če boste na primer ugotovili, da vam sodelovanje z influenserji ne prinaša rezultatov, boste ta sodelovanja prekinili in denar namenili tja, kjer prinaša boljši donos.

👉 Boljše prodajne rezultate – S pomočjo natančnih podatkov boste lahko izboljševali kakovost vaših marketinških aktivnosti, da bodo delovale bolje in seveda prinašale boljše rezultate. 

Ko boste recimo na landing pagu ugotovili, da si ga velika večina obiskovalecev sploh ne pogleda do konca, boste lahko prilagodili vsebino tako, da bo bolje prepričala in generirala prodajo.

👉 Prihranek časa – Ker se vam ne bo treba več ukvarjati z aktivnostmi, ki ne prinašajo rezultatov, boste prihranili tudi čas.

👉 Morda pa boste sčasoma pričeli uživati tudi v sami uporabi Google Analytics 4, kar pa je še dodaten razlog, da se temu 100% posvetite!

KAJ LAHKO S POMOČJO GOOGLE ANALYITICS 4 IZVESTE?

Z orodjem Google Analytics 4 lahko, ne lahko, morate točno izmeriti od kod prihajajo na vašo stran kupci. 

Morda iz iskanja na Googlu, email marketinga, Facebook oglasov, letaka, morda iz vašega Tiktok profila …  Od koderkoli že prihaja, s pomočjo GA4 boste to vedeli izjemno natančno.

Za uspešen digitalni marketing morate vedeti, kako se obisk in aktivnosti na spletni strani spreminjajo skozi čas. Obisk se spreminja, določeni izdelki niso več zanimivi, določene vsebine naenkrat postanejo zelo popularne, …

Če to veste, potem lahko to uporabite. S pomočjo dobro nastavljene analitike boste to redno spremljali in lahko prilagodili aktivnosti.

Ali veste, kdo obiskuje spletno stran. Recimo, da prodajate žensko kozmetiko namenjeno mlajšim ženskam. So res one tiste, ki pridejo na spletno stran?

Kako na dogajanje na spletni strani vplivajo nove aktivnosti. Ste v marketing vključili oglase na Instagramu, morda ste objavili članek na blogu, pričeli sodelovati z influenserjem? Če ste naredili karkoli od tega, je dobro, da to merite in spremljate učinek. 

Saj verjetno ne želite delati in plačevati za nekaj, kar ne prinaša rezultatov

Izvedeli boste še marsikaj drugega, orodje Google Analyitcs 4 pa je ravno zaradi tega obvezna in nujna osnova za večanje prodaje in optimizacijo vlaganj v digitalni marketing.

POSTANITE GA4 NINJA!

Ne vem zakaj se je začel za strokovnjake v marketingu uporabljati izraz ninja!?!?

Ampak je kul, a ne ;)?

Tudi vi lahko postanete 🥷GA4 ninja.🥷

Kako?

Zelo enostavno je.

Za vas in vaše zaposlene bom pripravil delavnico, na kateri boste spoznali vse skrivnosti analitike, predvsem pa se jo boste naučili uporabljati tako, da bo prinašala maksimalne rezultate.

Ker vem, da je največji problem to, da uporabniki novo pridobljenih znanj ne uporabljajo, vas bom še nekaj časa po uradnem zaključku sodelovanja priganjal k uporabi in po potrebi pomagal pri vprašanjih, ki se vam bodo pojavila.

Za dogovor za delavnico in več informacij me pokličite na 040/521 465 ali pošljite elektronsko sporočilo na miha@digitalboom.si.

MIHA AHAČIČ, DIGITAL BOOM

www.digitalboom.si

Miha Ahačič v marketingu dela že več kot 20 let. Z digitalnim marketingom in vsemi oblikami analitike pa se ukvarja dobrih 10. 

Marketing vidi kot ključno področje v podjetjih, ki mora prinašati rezultate. Do odličnih rezultatov lahko pomaga tudi vam. Za več informacij ga pokličite na 040/521 465 ali mu pošljite elektronsko sporočilo na miha@digitalboom.si.

Sicer je v prostem času rad kje na prostem ali na kakšnem koncertu. 

Najljubši band? V bistvu je neodločeno med Pearl Jami in Iron Maidni 😉.

Izdelaj lastno spletno stran – mentorski program

Hey! Smo podjetje Saly Bear Studio in vam nudimo hitre kreativne rešitve.

Kontaktirajte nas:

Litostrojska cesta 44F
1000 Ljubljana
Telefon: 070200117
info@salybearstudio.com

Socialna omrežja