Pop-up okna na spletnih straneh: Kako Jih pravilno uporabiti za boljšo uporabniško izkušnjo?

Pop-up okna so eno izmed orodij, ki se pogosto uporabljajo na spletnih straneh za različne namene, vključno z zbiranjem e-poštnih naslovov, obveščanjem o novicah, promocijo izdelkov in še več. Vendar pa je njihova uporaba lahko dvojno rezana meča – če niso uporabljena premišljeno, lahko obiskovalce odvrnejo. V tem članku bomo raziskali, kako jih pravilno uporabiti za izboljšanje uporabniške izkušnje.

1. Jasen cilj

Prvi korak pri uporabi pop-up oken je določitev jasnega cilja. Zakaj želite uporabiti pop-up? Ali gre za zbiranje e-poštnih naslovov, obveščanje o popustih ali nekaj drugega? Ko imate jasno definiran cilj, boste lahko oblikovali ustrezno sporočilo.

2. Pravočasnost

Pravočasnost je ključnega pomena. Pop-up okno se ne sme pojaviti takoj, ko obiskovalec vstopi na spletno stran. To lahko prestraši ali nadleguje obiskovalce. Namesto tega uporabite zamik in pop-up prikažite, ko obiskovalec že nekaj časa brska po strani ali ko se pripravlja zapustiti spletno mesto.

3. Prilagoditev vsebine

Vsebina pop-up oken naj bo prilagojena obiskovalcu. Na primer, če obiskovalec brska po strani z oblačili za moške, naj se pop-up nanaša na moško modo. Prilagajanje vsebine poveča verjetnost, da bo obiskovalec kliknil nanj.

4. Dajte možnost za zaprtje

Obiskovalcem vedno dajte možnost, da zaprejo pop-up okno, če jih ne zanima ponudba ali obvestilo. Jasn in dostopen gumb za zapiranje je nujen, da ne bi obiskovalci doživeli slabo uporabniško izkušnjo.

5. A/B testiranje

A/B testiranje je odličen način, da ugotovite, katero obliko ali besedilo pop-up oken bolj privablja obiskovalce. Preizkušajte različne različice, da ugotovite, kaj deluje najbolje.

6. Naj bodo mobilno prijazna

V času, ko vse več obiskovalcev uporablja mobilne naprave, morajo biti pop-up okna mobilno prijazna. Zagotovite, da so pravilno prikazana in enostavna za uporabo na majhnih zaslonih.

7. Uporabite jih zmeraj na istem mestu

Ko najdete učinkovito mesto za pop-up okno, ga uporabljajte dosledno. Obiskovalci se bodo hitreje navadili na to in bodo lažje razumeli, kaj se pričakuje od njih.

8. Analiza učinkovitosti

Spremljanje učinkovitosti pop-up oken je pomembno. Uporabite analitična orodja, da preverite, koliko obiskovalcev klikne na pop-up, koliko se odloči za akcijo in koliko ga zapre. Na podlagi teh podatkov lahko prilagodite svojo strategijo.

9. Upoštevajte zakonodajo o zasebnosti

Pri zbiranju osebnih podatkov (npr. e-poštnih naslovov) bodite pozorni na zakonodajo o zasebnosti, kot je GDPR. Upoštevajte pravila in zagotovite, da imajo obiskovalci možnost odjave.

Zaključek

Uporaba pop-up oken na spletnih straneh je lahko učinkovita, če se izvaja premišljeno. Upoštevajte zgoraj navedene smernice, da izboljšate uporabniško izkušnjo in dosežete svoje cilje na spletu.

Potrebujete grafične predloge?

Hey! Smo podjetje Saly Bear Studio in vam nudimo hitre kreativne rešitve.

Kontaktirajte nas:

Litostrojska cesta 44F
1000 Ljubljana
Telefon: 070200117
info@salybearstudio.com

Socialna omrežja