Orodja in aplikacije, ki jih vsak grafični oblikovalec mora poznati

V svetu grafičnega oblikovanja je nabor orodij in aplikacij, ki so na voljo oblikovalcem, širok in nenehno se razvija. Da pa bi lahko ustvarjali kakovostne in konkurenčne izdelke, morajo oblikovalci obvladati ključna orodja in jih redno posodabljati. Tukaj je seznam orodij in aplikacij, ki jih vsak grafični oblikovalec mora poznati leta 2023.

1. Adobe Creative Cloud

Paket programske opreme Adobe Creative Cloud je že leta v ospredju industrije grafičnega oblikovanja. Programska oprema, kot so Photoshop, Illustrator in InDesign, je postala standardna in jih oblikovalci uporabljajo za vse od retuširanja fotografij do oblikovanja vektorske grafike in postavitve publikacij.

2. CorelDRAW Graphics Suite

Čeprav je manj priljubljen kot Adobejevi izdelki, je CorelDRAW močno orodje za vektorsko ilustracijo. Njegova glavna prednost je fleksibilnost in prilagodljivost, ki jo ponuja oblikovalcem.

3. Sketch

Sketch je revolucioniral svet oblikovanja spletnih strani in uporabniških vmesnikov. Njegove zmogljivosti za oblikovanje in prototipiranje so ga hitro naredile za eno izmed najboljših orodij za UX/UI oblikovalce.

4. Figma

Figma je spletna aplikacija za sodelovalno oblikovanje, ki omogoča oblikovalcem, da delajo istočasno z drugimi člani ekipe, ne glede na to, kje se nahajajo.

5. Procreate

Za digitalne ilustratorje in umetnike je Procreate na iPadu postala ena izmed najbolj priljubljenih aplikacij. Ponuja široko paleto čopičev, orodij in funkcij za ustvarjanje osupljivih umetniških del.

6. Affinity Designer

Kot konkurent Adobe Illustratorju, Affinity Designer ponuja vektorske oblikovalske funkcije brez naročniškega modela. Veliko oblikovalcev se obrača k tej alternativi zaradi njene učinkovitosti in cenovne dostopnosti.

7. Canva

Za tiste, ki iščejo preprostejše orodje za hitro in učinkovito oblikovanje, je Canva odlična izbira. S številnimi predlogami in enostavnim vmesnikom je idealen za hitre oblikovalske projekte.

8. Blender

Blender je brezplačno orodje za ustvarjanje 3D grafik. Čeprav morda ni standard v industriji, njegova moč in fleksibilnost zagotavljata, da je nepogrešljivo orodje za oblikovalce, ki delajo s 3D modeliranjem.

9. InVision

Za prototipiranje in testiranje uporabniških vmesnikov je InVision eno izmed najbolj priljubljenih orodij. Omogoča oblikovalcem, da hitro sestavijo interaktivne prototipe in jih delijo s strankami ali ekipami.

10. FontBase

Upravljanje pisav je lahko zapleteno, zato je pomembno imeti dobro orodje za pregled in organizacijo. FontBase je odlična aplikacija za to nalogo, ki omogoča enostavno pregledovanje in aktiviranje pisav.

Zaključek

Obvladovanje pravih orodij in aplikacij je ključnega pomena za vsakega grafičnega oblikovalca. Ne glede na to, ali ste začetnik ali izkušen profesionalac, je pomembno, da se nenehno izobražujete in se prilagajate najnovejšim trendom in tehnologijam v industriji. Z obvladovanjem zgoraj omenjenih orodij in aplikacij boste korak pred konkurenco in zagotovili, da so vaši projekti vedno na vrhuncu kakovosti.

 

Potrebujete grafične predloge?

Hey! Smo podjetje Saly Bear Studio in vam nudimo hitre kreativne rešitve.

Kontaktirajte nas:

Litostrojska cesta 44F
1000 Ljubljana
Telefon: 070200117
info@salybearstudio.com

Socialna omrežja