NOVA GENERACIJA STORITVE Analytics: GA4

Spletna analitika je osnova za uspešen nastop v digitalnem svetu in vse strateške odločitve, ki so z njim povezane. Je orodje s pomočjo katerega lahko analiziramo obnašanje uporabnikov, ko so že na naši spletni strani. GA4 je novo orodje, zasnovano za prihodnost merjenja: zbira podatke o spletnih mestih in aplikacijah za boljše razumevanje poti strank.
 
Google Analytics je orodje, ki ga potrebujete za boljše razumevanje svojih strank na spletu in vam omogoča zbiranje podatkov na podlagi dveh parametrov: sej in ogledov strani. Google je že pred nekaj leti napovedal izdajo novega analitičnega izdelka, saj sta takrat obstajala Google Analytics Universal (za spletna mesta) in Google Firebase (za mobilne aplikacije). Ključna sprememba je, da bomo imeli eno orodje za analizo vedenja uporabnikov preko vseh spletnih mest in aplikacij, preko katerih kupec dostopa do vsebin naše blagovne znamke. 
 
GA4 ima povsem drugačen pristop in meritveni model temelji na dogodkih in parametrih. Ena glavnih razlik je namreč v zbiranju podatkov. GA4 omogoča različne metode identifikacije uporabnika, ki mu lahko na tak način sledi ne glede na napravo, ki jo ta uporablja. Torej, zdaj lahko spremljamo vse, kar želimo.
 
GA4 spremlja uporabnike, dokler so na vaši spletni strani, na katerikoli napravi in analizira podatke. Podobno kot dosedanja Google analitika, tudi GA4 omogoča najrazličnejše funkcionalnosti. Od vas in vaših želja je odvisno kako bodo metrike nastavljene. V osnovni analitiki dobite samo osnovne metrike, pri bolj napredni implementaciji pa dobite več podatkov. Z vsakim korakom lahko bolj spremljate uporabnike in posledično lahko delujete in sprejemate nove strategije in rešitve. Sistem prikaza podatkov in različnih poročil v GA4 je povsem drugačen kot v klasični analitiki. Omogoča sicer vse in še več, vendar je precej več dela s postavitvijo, interpretacijo in razumevanjem.
 
Nekateri uporabniki bodo imeli motnje, renčali proti novemu vmesniku, ne bodo znali navigirati, ne bodo imeli vseh svojih dolgo pripravljenih filtrov, sortiranja in podobno, ampak to je del normalnega učnega procesa. 😉
 
Google nam je dal dovolj časa, da se navadimo na spremembo, ki jo prinaša GA4. Ne odlašajte s prehodom, ker uporaba zna biti vse bolj napredna, storitev pa vse bolj draga. 
 
Universal Analytics bo s 1. julijem 2023 prenehal zbirati podatke, zato pohitite!Potrebujete grafične predloge?

Hey! Smo podjetje Saly Bear Studio in vam nudimo hitre kreativne rešitve.

Kontaktirajte nas:

Litostrojska cesta 44F
1000 Ljubljana
Telefon: 070200117
info@salybearstudio.com

Socialna omrežja